OPTIWELDER PUK T1


Optiwelder PUK T1
Voor het lassen van (bijna) alle metalen.
Met de "HF Pulslasser" Opti-Welder PUK T1  kunnen metalen, edele metalen, titanium, aluminium, koper en roestvrij staal aan elkaar of onderling met elkaar worden verbonden.

Het grote voordeel van deze manier van lassen is, dat niet zoals bij "gewoon" hardsolderen er met een open vlam verwarmd wordt die het gehele werkstuk verwarmd, maar dat de verwarmingstijd en oppervlak door de hoogfrequente electro pulsen dermate kort en plaatselijk is, dat men het te repareren product gewoon met de blote handen kan vasthouden.

Een gebroken montuur of sieraad wordt door een korte laserpuls op de breuk zo sterk verwarmd, dat de twee breukvlakken samensmelten en onmiddelijk weer stollen. Het brandpunt van de laserplaats heeft slechts een diameter van 0,3 tot 3,0 millimeter afhankelijk van het te lassen materiaal, wat resulteerd in zeer hoge energie niveaus en geringe beschadigingen van het te repareren product.

Vulmiddel
Om de sterkte van de las te waarborgen, wordt er tijdens het lassen, extra vulmiddel toegevoegd op de lasnaad. Dit vulmiddel is van hetzelfde materiaal of heeft dezelfde eigenschappen als de materialen die moeten worden gelast.

Argon gas
Gedurende het las proces wordt een beschermingsgas toegevoegd die over de lasplaats vloeit, dit gas voorkomt een mogelijke oxidatie van de werkstukken.
Bij het lassen van onderstaande materialen wordt gebruik gemaakt van argon gas, waardoor de lasplaats zuurstofvrij wordt gemaakt. Zonder dit toegevoegde argon gas is het lassen van titanium niet mogelijk.
De volgende zijn de meest gebruikte materialen in de sieraden en optische industrie.

   Titanium
   RVS
   Aluminium
   Monel
   Zilver
   Koperberylium
   Goud en Zilver

Vanwege de geringe invloed van de electro pulslaser aan de randen van de breuk wordt er weinig beschadiging veroorzaakt
Electrisch lassen van ringen, armbanden, sieraden, horloges, klokken, brillen en veel meer.
De PUK werkt als een laser, maar is geen laser.
Een laser is een dure investering van enkele tienduizenden euro's, de PUK T1 is hiervan slechts een fractie.
Middels electrische stroom wordt er een hoogfrequente stroompuls gegeven welke is in te stellen voor de verschillende materialen en materiaaldiktes.
Door toevoeging van lasdraad wordt de las extra verstevigd en worden gaten en gleuven gevuld.
Onderstaand een aantal voorbeelden van de oneindig vele toepassingsmogelijkheden met de PUK T1

voor de prijs en de beschikbaarheid van deze Optiwelder T1


Onderstaand een filmpje hoe een horlogeband wordt gerepareerd met de PUK